Motorcycle Racing News AMA Pro Racing: New Jersey List of Events

AMA Pro Racing: New Jersey List of Events

AMA Superbike / Sportbike

Heading to New Jersey Motorsports Park for Round 11 of 12 in the AMA Pro Racing Series, which includes Superbike, Daytona Sportbike, Supersport and the Vance & Hanes XR1200 Series? Here’s a guide to your AMA Pro Racing weekend.

Events begin at 10 a.m. Friday, and continue through the weekend until the final AMA Superbike race that begins at 3:15 p.m. on Sunday.

Here’s a schedule of event, fan walk info, how to obtain some tickets at NJMP and the SPEED AMA Pro Racing TV Schedule.

Schedule for AMA Pro Superbike Weekend:

Friday, Sept. 3

  • 10 a.m. Mandatory Riders, Entrants & Crew Chiefs Meeting
  • 10:30 a.m. – 10:50 a.m. Track Inspection
  • 11 a.m. Top Gun Post Entry Closed
  • 11 a.m. – 12:00 p.m. Lunch Break (National Guard two-up rides)
  • Noon – 12:50 p.m. Practice 50 min Daytona SportBike
  • 1 p.m. – 1:50 p.m. Practice 50 min American SuperBike
  • 2 p.m. – 2:50 p.m. Practice 50 min SuperSport
  • 3 p.m. – 3:50 p.m. Qualifying 1 50 min Daytona SportBike
  • 4 p.m. – 4:50 p.m. Qualifying 1 50 min American SuperBike
  • 5 p.m. – 5:40 p.m. Qualifying 1 40 min SuperSport

Saturday, Sept. 4

  • 7:20 a.m. – 7:50 a.m. Track Inspection
  • 8 a.m. – 8:30 a.m. Qualifying 2 30 min SuperSport
  • 8:40 a.m. – 9:20 a.m. Qualifying 2 40 min Daytona SportBike
  • 9:30 a.m. – 10:10 a.m. Qualifying 2 40 min American SuperBike
  • 10:20 a.m. – 10:50 a.m. Practice 30 min XR1200
  • 10:50 a.m. – 12:00 p.m. Lunch Break (National Guard two-up rides)
  • Noon – 12:45 p.m. Fan Walk – All Classes, Hot Pit Lane / Ceremonies
  • 1 p.m. SuperSport Race 1 19 Laps – 40 Mi/65 Km
  • 2 p.m. Daytona SportBike Race 1 23 Laps – 50 Mi/80 Km
  • 3:15 p.m. American SuperBike Race 1 23 Laps – 50 Mi/80 Km
  • 4:15 p.m. – 5:00 p.m. Qualifying 45 min XR1200

Sunday, Sept. 5

  • 7:45 a.m. – 8:20 a.m. Track Inspection
  • 8:30 a.m. – 8:50 a.m. Warm-Up 20 min XR1200
  • 9 a.m. – 9:20 a.m. Warm-Up 20 min SuperSport
  • 9:30 a.m. – 9:50 a.m. Warm-Up 20 min Daytona SportBike
  • 10 a.m. – 10:20 a.m. Warm-Up 20 min American SuperBike
  • 10:30 a.m. – 11:30 a.m. Lunch Break (National Guard two-up rides / Fan lap)
  • 11:15 a.m. – 12:00 p.m. Fan Walk, Autographs – All Classes, Hot Pit Lane
  • 12:15 p.m. XR1200 Race 12 Laps – 25 Mi/40 Km
  • 1 p.m. SuperSport Race 2 19 Laps – 40 Mi/65 Km
  • 2 p.m. Daytona SportBike Race 2 23 Laps – 50 Mi/80 Km
  • 3:15 p.m. American SuperBike Race 2 23 Laps – 50 Mi/80 Km

AMA Track Walk:

This year, for the first time, NJMP will give fans and amateur riders the opportunity to experience a guided walk around the 2.25 mile Thunderbolt Raceway at NJMP with an AMA Pro Racing rider!

You and a small group will be paired up with one pro rider and head out onto the race track where you’ll learn how the rider sets up his bike for turns, navigates passing zones and gets up to speeds near 170 mph.

There truly is a reason why they can blitz through the 14 turns of Thunderbolt at an amazingly fast one minute and 21 seconds, you will learn firsthand from the AMA pro rider.

This exclusive event will take place on Saturday evening, Sept., 4 from 5:30-6:30pm. Tickets are only $10 and assignments are limited, so be sure to act quickly to reserve your slot for an event will surely become another NJMP tradition.

AMA New Jersey Tickets:

To purchase tickets, please visit www.njmp.com or call 856-327-7217. Children 12 and under are admitted free to every spectator event at New Jersey Motorsports Park.

AMA Superbike SPEED TV Schedule:

10 p.m Saturday, Sept. 4: AMA Superbike Race 1

11 p.m. AMA Daytona Sportbike Race 1, Supersport highlights

10 p.m., Sunday, Sept. 5: AMA Daytona Sportbike Race 2

11 p.m., Sunday, Sept. 5: AMA Superbike Race 2, Supersport highlights

Ron Lieback
Ron Lieback
One of the few moto journalists based on the East Coast, Ron Lieback joined the motorcycle industry as a freelancer in 2007, and is currently Online Editor at Ultimate Motorcycling. He is also the author of "365 to Vision: Modern Writer's Guide (How to Produce More Quality Writing in Less Time).

2021 Indian Challenger Lineup First Look: Photos, Prices, and Colors

The performance-oriented Challenger bagger lineup from Indian returns for 2021, with three models to choose from. All three 2021 Indian Challenger models get the...

2021 GasGas Motocross Lineup First Look (Specs and Photos)

When under Spanish ownership, GasGas was never known as a motocross brand. However, under the guidance of Pierer Mobility AG and Bajaj Auto—the owners...

2021 Indian Chieftain Lineup First Look: 3 Big-Inch Baggers

There are three baggers in the 2021 Indian Chieftain lineup, with just a few changes to the motorcycles this year. There are new colors,...

2021 GasGas Trial Lineup First Look (8 Fast Facts: 3 TXT Racing Models)

The first GasGas motorcycles of the Pierer Mobility AG and Bajaj Auto era have arrived. Those who were expecting wholesale redesigns of the line...

Lieback’s Lounge: This Will All Pass [Thoughts on Simic and Motorcycles]

There is a menace in the air Of tragedies in the making. These lines are from "Late September," written by the American minimalist poet Charles Simic....

Racing Classic Motorcycles: First You Have to Finish by Andy Reynolds [Review]

Author Andy Reynolds’ new book, Racing Classic Motorcycles: First You Have to Finish, is about a man livin’ the classic motorcycle racing dream—with some...